I dag er det World Cancer Day.
Det giver mig en anledning til at fortælle lidt om det, jeg går og sysler med. For et lille års tid siden blev jeg opsøgt af CTO fra et dansk biotekselskab. De var blevet fanget af mine tanker omkring eksponentielle teknologier i almindelighed, og kommercialiseringen af disse i særdeleshed.
Selskabet arbejder inden for kræftbehandling og har en del spændende medicinske terapier i deres pipeline. Herunder en der pt. er i den 3. kliniske fase. Selskabet har en grundlæggende teknologi, der er datalogisk og digitaliseringsmæssig interessant, da den via kroppens kommunikationskanaler (messenger-RNA) kan forudsige effekten af forskellige terapier.
Tilbage til starten.
Det, vi igennem det sidste års tid har arbejdet på, er at skabe en ‘uafhængig’ inkubator, der dels kan videreudvikle på den grundlæggende teknologi uafhængigt af medicinsk terapiform, dels kommercialisere denne. Men også en inkubator, der kan interessere sig for andre teknologier herunder ikke mindst billed-teknologier og deres potentiale i kampen mod cancer.

Pt. er vi derhenne, hvor vi har et fuldt udstyret laboratorium, som kan placeres, hvor som helst i verden. Vi har adgang til den grundlæggende teknologi og udviklerne af denne. Vi samarbejder ikke bare med det danske sundhedsvæsen og deres eksperter, men også med eksperter og forskere på blandt andet The Mayo Clinic i Phoenix, Arizona og John B. Hopkins i Saint Petersburg, Florida (selskabets teknologiudviklere er blandt andet placeret her).
Vi er i dialog med Odense Kommune (Invest in Odense) omkring placering i Sundheds-/robotklyngen, og vi taler med Syddansk Universitet omkring et tættere samarbejde på teknologiudviklingen (primært inden for nano-teknologi og material science). Indtil videre har moderselskabet blandt andet finansieret Ph.d. studier der.
Udover disse danske samtaler så fører vi pt. også samtaler med Nice Sophia Antipolis Universitetet omkring et samarbejde med dem og tredjepart. Formodentlig inden for videreudvikling af allerede patenterede, kommercialiserede billed-teknologier og optimering af deres AI.
Anledningen til mit indlæg:
Hvis vi skal realisere noget af ovenstående, så skal vi have eksterne investorer ind over. Hvis vi skal være ærlige, så skal eksterne investorer løfte hele inkubatordelen i de første 3-5 år. Vi har dog nogle interessante scenarier, hvor eksterne investorer kan få del i rettigheder og patenter. Ligesom moderselskabet heller ikke er uvillige til at udstede nye aktier til investorer i inkubator.
Et fornuftigt udgangspunkt er € 3 millioner.
Hvem har et godt bud på potentiel(-le) investerorer?
Du er velkommen til at anvende forsidens kontaktinformationer.
Dette er en kopi af indlæg fra LinkedIn dateret 4. februar 2020.